Dukkeføringskurs

Dukkeføringskurs med Open Window Theatre!

Dominika er en profesjonell skuespiller som skaper sine egne forestillinger med utgangspunkt i figurteater, dukkespill o.l. Den første helgen i november vil hun gi Immaturus en innføring i grunnleggende objekt- og dukkeføring. Dominika vil først vise oss litt av sitt arbeid, gjennom filmklipp, bilder og scenografi. Deretter blir vi introdusert for fysiske øvelser og samarbeidsøvelser som skal gjøre deltakerne bedre til å lytte til hverandre. Vi skal jobbe med hvordan gi liv til døde objekter og hvordan en skuespiller kan gi fokus til et objekt. Gjennom små tøydukker, som vi lager selv, skal vi improvisere frem scener, men også ta utgangspunkt i allerede eksisterende tekster. Vi avslutter med en liten visning hvor vi viser frem hva vi har lært i løpet av helgen.

Vi er veldig stolte over å få inn en dyktig teaterskaper i Bergen til å holde kurs for oss. Kurset passer for alle med interesse for skuespillerarbeid, men også for dem som ønsker større innsikt i hvordan man utvikler sine egne forestillinger, hvordan drive et teaterkompani eller hvordan drive i det frie feltet.

Om kursholder: Open Window Theatre skaper sine egne forestillinger med utgangspunkt i figurteater, dukkespill o.l. De har bl.a. skapt en forestilling basert på boken Snill av Gro Dahle som har blitt vist på Cornerteateret samt vært vist på diverse skoler gjennom Den Kulturelle Skolesekken. I tillegg samarbeider de med andre teaterskapere i Bergen. I vår var de deltakende i Danny og den store fasanjakten på Den Nationale Scene.

For mer informasjon, se http://openwindowtheatre.com/

 

22788666_892260204258863_6162445946098519186_n

Leave a Reply