Blogg

Tirsdag 20.10.2015 Før Søndagen: Intervju med komponist Mette Leira!

Vi har intervjuet Mette Leira som har skrevet musikken til Før Søndagen! Les mer om bakgrunnen for musikken til stykket og hennes tanker rundt musikk skrevet for teater

Hvordan startet prosessen med musikken til Før Søndagen?

Det startet med at jeg ble spurt av dere om å lage musikk. Jeg følte meg privilegert som ble spurt! Jeg forstod det sånn at dere hadde sjekket ut musikken min på soundcloud og var blitt interessert i å bruke noe av den musikken jeg allerede hadde laget, blant annet ‘Chapters’ og ‘Another Pearl’ som passet veldig godt inn i tematikken til stykket; kommunikasjon og hvordan vi snakker forbi hverandre.

Hva er inspirasjonen din når du skriver musikk?

Hverdagen. Reiser. Menneskene jeg møter. Natur! En av sangene til Før Søndagen, ‘By My Self Now’ ble delvis laget på en togtur tilbake til Sund folkehøgskole, der jeg gikk i fjor. På toget la jeg merke til lyden og klangen i vasken på doen, og tok opp lyden med mobilen. Senere brukte jeg ‘vannlyden’ og klangen i denne som bakgrunn på ‘Another Pearl’.

 

Hva tenker du er viktig når du skriver musikk på bestilling?

Tidligere har jeg laget musikk til et barneteater på hjemstedet mitt (Roa, Hadeland red.anm.). Låten jeg skrev da handlet om søken på samvittighet. Jeg tenker at i ethvert liv er det naturlig å elske noen, og for å elske noen må man ha samvittighet til å bli elske og å bli elsket. Og sette pris på det, og ta det imot. Om ikke alle vil bruke de samme ordene om å elske, tenker jeg at det er ganske universelt. Når jeg skriver musikk på bestilling, er det litt sånn. At jeg må koble tematikken til eget liv på en eller annen måte. Hvis jeg kun fokuserer på tematikken og ikke setter den i en kontekst i eget liv, blir det uekte. Jeg legger alltid følelser i en tekst for å nå frem. Om du ikke faktisk har noe på hjertet, kan du kanskje la være å si det?

Videre planer og ambisjoner?

Jeg drømmer om å leve av musikk i framtiden. Ikke for å være en sånn superstjerne, men å jobbe med musikk i egne og andres prosjekter. Jeg prøver likevel å leve i nuet. Nå studerer jeg musikk ved UiA (universitet i Agder), med låtskriving. Hvis jeg fullfører det, blir jeg den første i Norge med en bachelor i låtskriving! Så får vi se hvor det tar meg videre.

Også gleder meg jeg til å se premieren på Før Søndagen 24. oktober! Jeg har jo på en måte gitt fra meg musikken til Immaturus, og nå lever den videre på teatret.

Metteleira

Tirsdag 08.09.2015 Før Søndagen: Vi har endelig kommet igang!

Studiesemesteret har startet for fullt, og det har også vi i høstproduksjonen til Immaturus studentteater! Arbeidet med høstens hovedproduksjon, det mørke dramastykket Før Søndagen, er godt i gang, og skuespillerne og regi er allerede inne i andre uke med prøver. I helga hadde vi ”bli kjent”-fest, og fikk møte alle de forskjellige menneskene som sammen skal sørge for at vi er klare for forestilling når vi har premiere i oktober. De forskjellige undergruppene har allerede begynt å planlegge, og alt fra PR til kostyme begynner å forme en oversikt over hva som skal skje fremover. Første produksjonsmøte er gjennomført, og vi synes det er spennende både å jobbe med dette nye stykket, og å bli bedre kjent. Vi gleder oss masse til de neste ukene!

11960233_10153533437932319_6942558227534091988_n

Onsdag 15.05.2015 Alice i Eventyrland: Intervju med skuespillerne 

Sist men overhodet ikke minst i vår spalte om skuespillerne bak Alice i Eventyrland møter vi Petronella, kjent som Alice.

Hva er din rolle i Alice i Eventyrland?
– Min rolle er Alice

Hva synes du om at Alice i Eventyrland ble Immaturus sitt jubileumsstykke?
– Jeg synes det er kjempeflott! Jeg skjønte at det var litt tilfeldig og at man ikke visste om at det var jubileum for boka som fyller 150 år men det er kjempegøy at det ble det. Og det har jo samtidig vært en fryd å bli bedre kjent med den opprinnelige historien men også den som spinner videre i den retningen som Mira har sett for seg.

Hvilket forhold har du fra før til boka/stykket/filmen(e)?

– Jeg har sett disneyfilmen, og jeg har lest boka en gang når jeg var liten. I tillegg så har jeg hørt den på en lydbok fra 60-tallet.

Hva ser du som den største utfordring når det kommer til din rolle i stykket?
– Kanskje å formidle overgangen fra helt i starten der hun blir kjent med det universet hun har “falt” ned i. Og publikum skal samtidig få inntrykk av at hun blir mer og mer normal mens de som er rundt henne blir sprøere og sprøere – men så ser de jo gjennom alice sine øyne og det er kanskje den overgangen der som er vanskeligst. Og samtidig må man huske å holde seg tro til karakteren.

Er det noen likheter mellom Alice og de andre karakterene?
– Ja, det er jo et eller annet som ikke stemmer for de, man tror jo det at legene er greie men alle sitter litt i samme bås. Egentlig kan man si at de alle har og den forvirringen til felles.

Etter en helt fantastisk godt gjennomført produksjon og premiere håper vi at dere tar turen på et av forestillingene som går helt fram til den 24. April!

Alice_Intervjubilde

Onsdag 15.05.2015 Alice i Eventyrland: Intervju med skuespillerne 

I vår lille spalte om skuespillerne i jubileumsproduksjonen vår presenterer vi Gina, også kjent som Katten!

Hva er din rolle i Alice i Eventyrland?
– Jeg spiller katten

Hva synes du om at Alice i Eventyrland ble Immaturus sitt jubileumsstykke?
– Jeg synes det er bra for den har mange muligheter til å bli en episk forestilling, og den er litt tradisjonell, men samtidig en av de forestillingene som kan bli så mektig som vi ville – med tanke på lys, lyd og rom.

Hvilket forhold har du fra før til boka/stykket/filmen(e)?
– Veldig lite

Hva ser du som den største utfordring når det kommer til din rolle i stykket?
– For meg var det å holde på utviklinga fra menneske til katt og samtidig holde på kattefiguren. I tillegg måtte jeg huske å ikke glemme det fysiske, og det totale motivet.

Hva er karakteren din sitt forhold til Alice?
– Min rolle synes Alice er fascinerende, men kjenner henne ikke så godt. Hun vil først prøve å bli kjent med henne, men så innser hun at hun bare kan leke med henne – så til slutt bruker hun bare Alice som et verktøy.

Vi takker Gina for intervjuet og minner nok en gang på at stykket enda går fram til den 24. April!

Katten_Intervjubilde

Fredag 10.04.2015. Alice i Eventyrland: Get-in

Uken vi teaterfolk kaller Get-in har kommet. Denne uken er det samme for produksjonsapparatet som OL er for toppidrettsutøvere, det er nå det gjelder. Dette er det vi har jobbet opp mot. Det er nå vi endelig får se resultatet av mange sene nattetimer med planlegging, møter og gjennomkjøringer.

Get-in uken består hovedsakelig av at vi endelig får flytte inn i lokalet der forestillingen skal være, dette innebærer at man skal rigge lys/lyd og at skuespillerne endelig får øve i lokalet forestillingen skal være. Oss i produksjonsapparatet og på vegne av skuespillerne gleder vi oss veldig til å endelig få se resultatene og å vise fram det vi har jobbet med de siste månedene.

Husk å kjøpe billett på billett@Immaturus.no!
100 kroner for student, 50 kroner for Immaturusmedlemmer og 150 kroner for andre.
OBS! Premiereforestillingen er full.

IMG_0206

IMG_0207

 

Fredag 10.04.2015. Alice i Eventyrland: Intervju med skuespillerne 

Nå er det bare én dag igjen til premiere! Og her kan du få lese Marijanas også kjent som Dronningens intervju i vår kvikke spalte.

What is your part in Alice i Eventyrland?
– I play a spoiled woman who feels insecure and wants to have improvements all the time, and has to make sure that everyone hears her opinion.

What’s your thoughts about Alice i Eventyrland being Immaturus’ anniversary production?
– It’s very fun! There are many interesting characters so we can really challenge each other.

What is your previous relationship to the book/play/movie(s)?
– I read the book when I was a child. For me it was so interesting that I finished it very fast and told my father to give me more to read but he didn’t believe me that I had read it, so he said ”No, read that book!” ”But I’ve already read it!”. And the movie with Johnny Depp. I was very impressed with him and dreamed about trying it out on stage, so I was very hapy when I got the part and had the possiblity to try something crazy!

What do you see as the biggest challenge when it comes to your part in the play?
– To don’t play with one layer, like straight forward. When playing angry don’t be just angry. make it more disturbing, so you’re not sure if I’m really bad or something in the middle of that.

What is your character’s relationship to Alice?
– My character has probably never seen anyone like Alice before. It’s something I want and attracts me and really scares me becuase it’s so different than me.

Marijana

 

Torsdag 09.04.2015. Alice i Eventyrland: Intervju med skuespillerne 

Fortvil ikke! Til tross for påskeferien er vi tilbake i fullt firsprang med intervjuspalten her på bloggen. Dagens skuespiller er Daniel Haugen.

Hva er din rolle i Alice i Evetyrland?
– Jeg spiller den hvite kaninen, som er alltid travel og gøy

Hva synes du om at Alice i Eventyrland ble Immaturus sitt jubileumsstykke?
– Det synes jeg er helt fantastisk! det passer jo med at det er 150-års jubileum for boken og 25-års jubileum for Immaturus. Jeg elsker dette stykket, og jeg trodde det skulle være mer folk i stykket, vi er få skuespillere, men det er veldig sterke karakterer.

Hvilket forhold har du fra før til boka/stykket/filmen(e)?
– Jeg har sett åtte filmversjoner, teaterstykket én gang og sett noen dokumentarer om Lewis Carroll. Anbefaler forresten 1999-versjonen av filmen, den er best.

Hva ser du på som den største utfordringen når det kommer til din rolle i stykket?
– Jeg vil si endring av karakter. Det er store endringer som også er det kjekkeste.

Hva er karakteren din sitt forhold til Alice?
– Kaninen vil hjelpe, men har aldri tid. Han vil alltid hjelpe noe andre for så noen andre igjen. Når det kommer til Alice så tror jeg han liker henne, men jeg tror ikke Alice liker kaninen så godt

Da sier vi takk til Daniel! Og husk at nå nærmer det seg 11. april aka PREMIERE på Alice i Eventyrland. Så vær sikker på å skaffe deg billett til minst en av forestillingene du ønsker å dra på for å få med deg vårens flotteste produksjon!

Daniel Haugen
Tirsdag 06.04.2015. Alice i Eventyrland: Get in

Nå begynner stykket begynner å ta form. Her er bilder fra første akt av Alice i eventyrland som har premiere 11. april. Hiv deg rundt å bestille billetter på billett@immaturus.no, for dette blir veldig bra!

bilde 1 (1)
Første akt. det kliniske ved “Alice i Eventyrland” kommer klart frem.

 

bilde 2 (1)
Petronella Ibsen-Boernick(Alice), Maud Monceyron Jonassen (søster), Sebastian Kjær (Hattemaker).

 

bilde 3
 Petronella Ibsen-Boernick (Alice), Maud Monceyron Jonassen (søster), Sebastian Kjær (Hattemaker).

 

 

Torsdag 26.03.2015. Alice i Eventyrland: Intervju med skuespillerne

Har Hattemakeren i denne vårens produksjon bare sett Disney-filmen eller er han kulturelt beriket i Alice i Eventyrland universet? Tredje skuespillerportrett i vår kjappe intervjuspalte er Sebastian Kjær!

Hva er din rolle i Alice i Eventyrland?
– Jeg er en som holder veldig fast i rutinene mine og trenger at folk ser og hører meg. Hvis ikke så begynner jeg å låse meg selv inne og finner på rare ting når de ikke gjør det.

Hva synes du om at Alice i Eventyrland ble valgt som Immaturus sitt jubileumsstykke?
– Jeg synes det er veldig gøy! Det er et kult stykke og vi har gjort noe annerledes med det og jeg håper jo at det også blir veldig kult.

Hvilket forhold har du fra før til boka/stykket/filmen(e)?
– Jeg er veldig glad i den animerte Disney-filmen, men ikke Tim Burton-versjonen som jeg egentlig synes var ganske slitsom. Og så har jeg sett en tsjekkisk versjon som var veldig kul. Jeg har ikke lest boka, men har tenkt å gjøre det!

Hva ser du som den største utfordringen når det kommer til din rolle i stykket?
– Han har mange følelser i sving.

Hva er karakteren din sitt forhold til Alice?
– Jeg tror han liker Alice ganske godt. Hun er en han kan stole på kanskje fordi hun vet veldig lite og derfor risikerer han lite når han slipper henne inn i seg.

Tusen takk til Hattemaker Sebastian! Og husk å komme på en av forestillingene 11.-24. april!

 

Sebastian Kjær

 

 

Tirsdag 24.03.2015 Alice i Eventyrland: Intervju med skuespillerne 

Vi er tilbake med neste skuespiller i vår ukentlige intervjuspalte! I dag er det Søster spilt av Maud Monceyron Jonassen som står for tur.

Hva er din rolle i Alice i Eventyrland?
– Min rolle er på en måte ”the caretaker” fordi alle i stykket er ganske gale inkludert hun jeg spiller, så på en måte er jeg den som har mest kontroll av alle kan en si. Det skal liksom være flytende hvem som jobber på den psykiatriske avdelingen og hvem som er pasienter, men jeg vil si at om det er noen som ”jobber” der så er det min karakter.

Hva synes du om at Alice i Eventyrland ble valgt som Immaturus sitt jubileumsstykke?
– Det er jo egentlig ikke satt opp så mye i voksen- eller studentteater, så det er jo morsomt at vi får muligheten til å sette det opp en mye hørt historie med en ny vri.

Hvilket forhold har du fra før til boka/stykket/filmen(e)?
– Jeg har bare sett Disney-filmen og alltid sett den på fransk så det er litt uvant å høre alle replikkene på norsk. Men jeg har ikke så mye forhold til den siden jeg bare har sett den to eller tre ganger da jeg var liten. Og mamma fikk meg alltid til å si ”Oui! Votre Majesté!” når jeg skulle ha eller spørre om noe.

Hva ser du som den største utfordringen når det kommer til din rolle i stykket?
– Hun skal ha ekstremt mye kroppskontroll, hun skal ikke blunke uten at hun har intensjon om å blunke. Vi øker jo rollene utover stykkene og det er noe en må jobbe mye med.

Hva er karakteren din sitt forhold til Alice?
– Hun er den som bryr seg mest om Alice. Og siden hun er sykesøsteren hennes er hun også personlig involvert i henne.

Vi takker og bukker for Maud! Og obs! obs! Utdanning i Bergen gir 3 vinnere 2 billetter hver til forestillingen så følg denne linken og kryss fingrene. Lykke til!

 

Maud

 

 

Torsdag 19. 03.2015 Alice i Eventyrland Intervju med tegnspråktolkerne

– Være forberedt på å være uforberedt

Immaturus feirer 25 år i år og ved den spesielle anledningen kommer to av ti forestillinger av årets produksjon Alice i Eventyrland til å være tegnspråkstolket. Vi har vært så heldige å få snakket med initiativstakeren Pippi Riksfjord og to av de i alt åtte tegnspråktolkerne Mailinn Lindberg og Linda Iversen.

Hvordan gikk dere frem for å få til et samarbeid med Immaturus?

Pippi: Det var jeg som kom på ideen først. Jeg tok det opp med Fredrik(tidligere teatersjefen i Immaturus journ. anm.) da han var leder, men jeg kom for sent for planleggingen av neste semester, så da hadde jeg uansett tenkt å høre med lederen i år, Rania som jeg kjenner fra før, og da ble det lettere. Hun syntes det hørtes gøy ut og KR var positive, men først og fremst så var det regissøren for stykket, den som står ansvarlig, som måtte godkjenne det.

Visste du om noen som hadde hatt et slikt samarbeid tidligere eller skjedde det på ren impuls?

Pippi: Ren impuls faktisk. Det var bare det at jeg synes det er gøy med teater og musikk, og synes det er interessant at tegnspråk kan visualisere så mye mer følelser enn man kan med bare ord. Så å tolke teater kan være veldig krevende, særlig som ny tolk, og man blir veldig nervøs av å tenke sånn. Så sånt sett er Immaturus en mer ufarlig setting der alle er på bar bakke.

Hvordan arbeider dere med utøvelsen av manuset?

Pippi: Jeg prøver å være med på produksjonsmøtene for å holde meg oppdatert på hvordan ting skal se ut.

Mailinn: Vi har vært med å diskutert og vært med på øvelser og sett på hvordan ting skal være. Og så ser vi ut i fra det hvordan vi skal stå og tolke i tillegg til å ha egne møter.

Så tolker dere ordrett når dere leser manus? 

Mailinn: Vi øver på manus, men kan ikke øve det inn eller pugge det.

Pippi: Hvis vi pugger det inn til vi kan det utenat og noen sier feil på scenen så sitter vi jo fast i manuset sånn at vi ikke klarer å tolke det som blir sagt der og da. Man må vite om det for å ha en bakgrunnsinformasjon, men samtidig være såpass åpen om at det kan skje mulige endringer.

Er det da på en måte improvisasjon?

Mailin: Ting kan oppstå på scenen som ikke står i manus, men det er jo ikke improvisasjon, men å tolke simultant med det som skjer på scenen.

Pippi: Og som tegnspråktolk generelt så må man være fleksibel, og som vil være en stor utfordring  fordi man kan ikke være forberedt på alt. Derfor må vi være forberedt på å være uforberedt. Å være åpen for de forandringer er viktig for ellers blir man sittende fast når man står på scenen.

Med tanke på at det er et skuespill dere skal tolke, er det slik at dere tolker bare dialogen eller går dere for helheten av skuespillet?

Linda: Vi tolker jo dialogen, men samtidig skal vi jo også få fram de samme følelsene skuespillerne har. De døve må jo se og lese tolken, for eksempel sinnsstemninga, vite om den personen er sur eller trist. Det må tolken formidle sånn at de skal få med seg alt.

Pippi: Tegnspråk for meg er et veldig rikt språk og det at når jeg sier ”sint” så kan jeg ikke bare si ”sint”, men jeg må si ”SINT!”, jeg må uttrykke det med hele kroppen og ansiktet, være sint. Man må være ekvivalent og på en måte gjenspeile personen du tolker, om det er på en scene, en tale eller nyhetene. Sånt sett er dette en kjempegod øvelse

Hvordan vil arbeidsfordelingen under en forestilling se ut?

Linda: Det vi har tenkt på til nå er at vi primært har en tolk på scenen og at det kan stå en støttetolk som ikke er synlig, men som kan på en måte komme med støtte til tolken på scenen hvis hun blir usikker.

Pippi: Eller får blackout (ler). Arbeidsfordelings sett blir det ca. en scene på hver der vi deler det sånn at det blir sekvensmessig. For eksempel hvis Linda og Mailinn skal være alles støtte så må de fokusere på scene 1 og huske de replikkene og finne ut hvordan de vil gjøre det. Vi fordeler det sånn at ikke alle må kunne hele manus utenat.

Ser dere for dere at dette er et samarbeid en kan fortsette med i ettertid?

Mailinn: Det er sikkert kult hvis noen kan fortsette med det. Det kan jo være noe for tredjeklassen siden de skal bli ferdig og bli tolk nå, så de skal jo klare å kunne stå og tolke og klare å fortsette. Så lenge det er engasjement fra begge sider ser jeg for meg at det er en fremtid for det.

Pippi: Jeg synes også at det hadde vært veldig kult. Det er en gøy ting hvis det hadde blitt gjentatt neste år og året etter der igjen. Jeg har ikke noe problem å ta den rollen og ansvaret hvis folk er interesserte, fordi jeg ser så mye vinning i det. Og så i tillegg til det så handler det ikke bare om at tolkestudentene skal få øve seg i å stå på scenen, eller at Immaturus skal øve seg til å forholde seg til tegnspråktolker osv., men også for at mine døve venner og hørselshemmede som egentlig ikke får med seg den delen av studentlivet skal få muligheten til det. Jeg elsker jo kultur og synes at det døvemiljøet bringer med seg er bare er en bonus for studentkulturen og kulturen i Bergen generelt. Jeg har en veldig god kommunikasjon med regissør Mira og produksjonsleder Ingerid og jeg er med på produksjonsmøter siden de har lyst til å ha meg der. Det har aldri vært noe spørsmål om: tør vi, tør vi ikke, men heller hvordan skal vi få det her til, fra både meg, Mira og Ingerid sin side. Det er veldig mye Mira sin entusiasme over det her at vi har fått det til. Så hvis regissør og produksjonsapparatet synes at de hadde en god opplevelse og at de følte at  kunne snakke med oss er dette noe vi gjerne vil gjenta!

Vi i Immaturus gleder oss veldig til et slikt spennenende og bredt samarbeid! De to tegnspråktolkede forestillingene vil være 14. og 20. april.

 

Bilde_Til_bloggen

Fra venstre: Linda Iversen, Pippi Riksfjord og Mailinn Lindberg

 

Tirsdag 17.03.2015 Alice i Eventyrland: Intervju med skuespillerne

I anledning Immaturus’ 25-årsjubileum setter vi opp Alice i eventyrland med en twist. Derfor kommer det til å bli lagt ut ukentlige intervjuer med skuespillerne på bloggen, først i rekken er Jone, også kjent som kålmarken.

1.Hva er din rolle i Alice i Eventyrland?
– Jeg spiller kålmarken/psykolog. Det er litt sånn at vi er begge deler, en dobbeltfunksjon så og si.

2. Hva synes du om at Alice i Eventyrland ble valgt som Immaturus sitt jubileumsstykke?
– Det er et kult valg å ta som jubileumsstykke siden det er mainstream og folk kan kjenne seg igjen i det. Det er en gøy ting!

3. Hvilket forhold har du fra før til boka/stykket/filmen(e)?
– Jeg har sett disneyfilmen men utover det har jeg ikke noe særlig forhold til Alice i eventyrland.

4. Hva ser du som den største utfordringen når det kommer til din rolle i stykket?
– man må bare bevare karakteren og huske regi så mye som mulig. Samtidig kan vi ikke glemme kroppspråket vårt med tanke på at vi også er dyrelignende skapninger.

5. Hva er karakteren din sin rolle til Alice?
– Han er psykolog, en slags forsker der Alice er et forskningsobjekt. Dette er fordi hun har noen symptomer han ikke har vært borti før. Det passer til en teori han har som gjør henne interessant og vil dermed finne ut hva det er som feiler henne, man kan si at min karakter objektiviserer henne.

jone

 

Mandag 16.03.2015 Jakten på Ulrikke Klages – et rop om hjelp

Som PR-ansvarlig for en organisasjon får du mange forskjellige oppgaver. Som PR-ansvarlig for et studentteater får du mange forskjellige og rare oppgaver. Hittil føler jeg det har gått relativt greit, tross en del humper i veien. Arrangementer som har gått på trynet, misfornøyde medlemmer, sene eller kansellerte leveranser, journalister som aldri dekker det jeg vil de skal dekke, videoer på Instagram som av en eller annen grunn ALLTID blir vist i slow motion, eller uten lyd. Alt dette har blitt en del av hverdagen min. Bortsett fra en ting – og det er Ulerikke.

Hvem er Ulerikke spør du. Hun er høyest på listen av «things you should know ny now». Hun er blitt mitt alt, lyset hjernemøllen min svinser rundt og det første jeg tenker på om morningen etter kaffe. Aller mest er Ulerikke personen som etablerte Studentteateret Immaturus. Dette er enkelt tenker du. For jeg har ikke presentert problemene enda. Det finnes flere av dem. 1. Hun vet ikke at hun startet opp Immaturus, og trolig ikke at vi eksisterer. 2. Hun er fra Tyskland. 3. Jeg, og styret og KR, får ikke tak i henne. Helt seriøst. Hun er som sunket i jorden.

Det er lettere å fortelle hva vi hittil vet om henne, enn å stille spørsmål rundt det vi ikke vet.

Ulerikke Klages, eventuelt Ülerike Klages, kom til Norge i 1990 som en utvekslingsstudent fra Bonn. Hun skal visstnok ha studert nordisk på universitetet. I sin korte tid i Bergen oversatte hun det tyske stykket «det gode mennesket fra Sezuan» til norsk og satt opp stykket. Stykket fikk en liten sak i BT, og fikk relativt gode meldinger. Etter at Ulerikke dro tilbake til Tyskland (tror vi), videreførte «gjengen» i produksjonen initiativet og satte opp flere stykker. Og startet opp flere grupper. I 1992 gav de seg selv navnet Immaturus. Resten skjønner du selv.

I 1994 (?) tok Ulerikke en stor eksamen av et slag, om det er master eller doktorgrad er umulig for meg å si, om Et Dukkehjem av Henrik Ibsen ved Universitetet i Bonn. Her slutter historien om Ulerikke, i alle fall på Internett.

Før du spør, har vi prøvd facebook? Ja, det har vi. Vi har også prøvd å ringe henne, det vil si, alle ved navnet Ulerikke Klages i den tyske telefonboken i Bonn. Det har vi, og diverse hjelpere, gjort fem ganger.

Å være PR-ansvarlig krever en viss kreativ evne. Det krever mye innsats og arbeid. Det er utfordrende, men Ulerikke har vist seg å være en enorm prøvelse.

Hittil har vi i styret tatt telefoner til ukjente tyskere. Jeg har satt min Østerisske journalist venninne, Bianca Blei, på leting etter henne. Pappaen min satt meg i kontakt med gamle speidere(!) fra Bonn og de er på leting etter henne. Jeg har kontaktet flere aviser og teatere fra Bonn, uten at noen har svart meg. For hva skriver du egentlig i en slik mail? «Help us find Ulerikke, best regards norway»?. Og som du kanskje har skjønt, vi blir hele tiden tatt som telefonselgere eller svindlere. Det er få som tar oss seriøst. Og de som gjør det, klarer ikke finne henne.

Akkurat nå har jeg prøvd å tenke logisk kreativt. Med en utdannelse innen teater i Norge, ender du som regel opp som lærer. Derfor går jeg gjennom ansatt-lister til ulike skoler i Bonn-området. Vet du hva lærer er på tysk? Ikke jeg heller. Visste du at de kaller lærere for Frau og Herr, så fulgt av et etternavn? Joda, de gjør det. Dette er særdeles problematisk siden det er en stor sjanse Ulerikke har giftet seg og byttet etternavn.

Hva har dette med deg å gjøre tenker du kanskje?

Vi trenger deg til å hjelpe oss å lete. Vi trenger dine svake tysk-kunnskaper til å navigere gjennom nettsteder, og vi trenger deg til å dele denne informasjonen med dine venner og kjente. Vi trenger din støtte og forståelse over søke-frustrasjonen som har oppstått.

Hva vil skje?

  1. Vi finner Ulrikke, og spiser en god middag sammen lørdag 25 April (jubileumsbankett!)
  2. Vi deler savnet etter Ulrikke og spiser en god middag sammen lørdag 25. April (jubileumsbankett!)

Ulerikke

Slik så Ulrikke ut i 1990. Kjenner du en tysker som ligner? 

– Hedda, PR-ansvarlig i Immaturus

Tips? send mail til pr@immaturus.no

Torsdag 26.02.2015 ÅPEN SCENE

Torsdag denne uken var jeg – som medlem av Immaturus sin PR-gruppe – på min første Åpen Scene. Èn ting er i alle fall sikkert; det blir ikke siste gangen! Det ble en utrolig flott kveld, og jeg må si meg mektig imponert over alle de flinke deltagerne. I løpet av kvelden fikk vi servert en rekke humoristiske innslag – og jeg tok meg selv i å le høyt mange, mange ganger.

Først ute var Immaturus sin egen Longform Impro gruppe; og temaet var hvorvidt jula bør vare helt til påske. Hvordan denne gjengen klarer å prestere så godt uten manus er for meg et mysterium – FOR en gjeng!!

11003938_465359233614880_1251211055_n

Neste mann ut var Ole Markus med Stand-up, før vi fikk se et innslag fra den kommende Psykologi-revyen. Senere fikk vi se Kevin utføre magi, Arnt Robert synge med dukkene Imma og Turus, Skrivegruppa-leder Joanna lese dikt – og Aisha levere en nydelig norsk oversettelse og akustisk versjon av «Fast Car» av Tracy Chapman.

11042116_465359220281548_1603247629_n

 

11041461_465359223614881_1323396735_n

Etter Aishas musikalske innslag var det igjen tid for Stand-up – denne gangen var det Håvard, leder for Longform Impro gruppa, som fikk oss til å le. Deretter fikk vi enda et innslag fra Immaturus sine innerste rekker – lederen for Radioteateret, Thale, var til stede og ga oss en smakebit fra radioteaterets innspilling av Stormfulle Høyder som Immaturus satte opp sist semester.

Til sist fikk vi et innslag fra den kommende HF-revyen, et humoristisk innslag av Harald (hvor ei av de frivillige jentene i salen fikk Troika som belønning – vet i alle fall at jeg fikk lyst på Troika etter det) – og helt til slutt gjorde Maskerte Banditter comeback på scenen etter et lite avbrekk.

11040678_465359210281549_578140755_n

I løpet av kvelden tok jeg meg selv i å flere ganger lure på hvorfor jeg ikke hadde tatt meg tid til å være med på dette tidligere – og jeg har allerede bestemt meg for at det ikke er siste gangen jeg blir sittende blant publikum under Åpen Scene. Så mange talentfulle mennesker er det sjelden å se på ett sted – og jeg sitter igjen med flere minner som jeg vil ha med meg lenge.

Min anbefaling til deg er altså dette; rydd kalenderen for torsdag 26.mars. Da arrangerer vi semesterets engelske versjon av Åpen Scene – Open Mic, klokken 20.00 i Storelogen på Kvarteret. Håper å se deg der!

– Camilla, medlem av PR-gruppa i Immaturus

Mandag 16.02.2015 POESIAFTEN

Mandag 16.02 var det duket for semesterets første Poesiaften i Speilsalen på Kvarteret. Det ble en fantastisk hyggelig kveld med nydelig poesi, noe godt i glasset, avslapning og mange flotte tilskuere. Skrivegruppa i Immaturus hadde valgt «farger» som tema for kvelden, i tillegg til at vi var så heldige å få høre seks gjesteopplesere fremføre egne, utvalgte tekster.

IMG_4733

Atmosfæren i rommet ble satt ved dunkel belysning, telys på bordene, og smilende bartendere sørget for at alle som ville fikk noe godt i glasset.

bilde oversikt

bilde 2

bilde bar

Kristoffer, Henriette og Iselin

Etter at hovedprogrammet var ferdig var det klart for Open Mic – og mange valgte å bidra med ulike tekster i løpet av kvelden. Blant annet fikk vi servert et ublidt møte med en hodeskalle, en svært humoristisk tolkning av hvordan det er å være britisk i Norge – og ikke minst en norsk oversettelse av sangen «gangsters paradise».

bilde badabim

Alt i alt ble semesterets første Poesiaften en svært hyggelig kveld, og vi gleder oss allerede til neste gang. Vi håper å se like mange blide fjes fredag 13.mars – og frem til da kan du sjekke vårt program for andre morsomme eventer.

bilde joanna

Skrivegruppas leder Joanna var toastmaster for kvelden

bilde simon

Simon fra Skrivegruppa

 

Våren 2015. Behind the Scenes: Personene i Styret og KR
Hvem sitter er menneskene i styret, KR og i PR-gruppen? Hva gjør de egentlig? Er de i det hele tatt mennesker? I denne lange oversikten får du møte hver enkelt av dem, og kanskje bli litt bedre kjent med de!

Styret 

 

Michaela blogg

Navn: Michaela Gettwert
Alder: 21
Studie: Bachelor i Teatervitenskap
Valgt inn som: Organisatorisk nestleder
Dette vil du gjøre i ditt verv: Noen av mine hovedoppgaver er å holde organisasjonen og våre lokaler ryddig. Dette omfatter både det å holde kontoret bokstavelig talt rent, men også ha oversikt over arkivering, rapportering, ha full oversikt over den daglige driften, og følge opp på mine styret-kollegaer og gruppeledere.
Hva synes du er viktigst for ditt verv: Det viktigste for mitt verv, etter min mening, er å bli kjent med våre medlemmer, og få dem til å føle seg velkommen både på kontoret og generelt sett i Immaturus. Jeg gleder meg masse til Jubileums-semesteret sammen med dere!Mest minnerike teateropplevelse/Immaturus-opplevelse:
Teateropplevelse: “Taming of the Shrew” av Shakespeare som jeg fikk se på Globe-teateret i London, ekte renessanse stil! Jeg elsker musikaler så jeg må her inkludere “Wicked” i London.
Immaturus-opplevelse: Jeg synes vinter-kabaret 2014 var utrolig morsom, og noe av det beste Immaturus har produsert.
Interesser: Jeg elsker å skrive, og er veldig interessert i TV- og filmproduksjon! Showbiz er rett og slett min ting, og det vil jeg ikke bytte for noe annet i verden!
Husk meg som: Hu jenta fra Hønefoss med altfor store drømmer.
Fun fact: Jeg tenker (og noen ganger drømmer) på engelsk.
Du skal kontakte meg hvis/om: Når det gjelder noe, som går utover de andre vervenes formål
Når du lurer på noe generelt om Immaturus. Når du ikke finner ut av det du lurer på, selv etter at du har snakket med personen, som har med saken å gjøre
Når du ikke finner ut av svaret på spørsmålet du lette etter på websiden.Når det er noe du mener jeg burde vite, og/eller ta tak i.

 

Carine blogg

Navn: Ida Carine Haugen Kreutzer
Alder: 22 år
Studie: Samfunnsøkonomi Bachelor på UiB
Valgt inn som: Økonomiansvarlig
Dette vil du gjøre i ditt verv: I den perioden jeg er valgt inn har jeg ønsket å videreføre det gode arbeidet som min forgjenger startet med å få bygget opp en buffer og sikre at vi til en hver til har tilgang til likvide midler.
Hva synes du er viktigst for ditt verv: I mitt verv er det viktig at man har god oversikt, punktlig ved at man betaler regninger etc i tide, men kanskje mest at man tørr å være litt kjedelig og streng når det trengs. Som økonomiansvarlig kan man ikke alltid si ja til å bruke penger, selv om det er noe resten av styret gjerne skulle brukt penger på, man må prioritere.
Mest minnerike teateropplevelse/Immaturusopplevelse: Jeg er generelt veldig glad i teater og har satt stor pris på de Immaturus-stykkene jeg har sett, men klarer ikke velge ut en favoritt.
Interesser: Jeg er veldig glad i å gå på teater, opera, konserter og kino, men også veldig glad i å lese. Jeg er glad i å gå turer i fjell og mark og på vinteren tar jeg gjerne en tur eller ti i bakken på snowboard eller alpint. Sist men ikke minst er jeg en relativt sosial person som er glad i å tilbringe tid med venner og familie.
Du skal ta kontakt med meg hvis/om: Du kan kontakte meg dersom du har spørsmål om alt som har med økonomi og gjøre, enten om det er bruk eller refundering.

 

Liv blogg

Navn: Liv Kristina Midtseter Rognsvåg
Alder: 24
Studie: Årstudium i engelsk
Valgt inn som: Produksjonsansvarlig
Dette vil du gjøre i ditt verv: Jeg ønsker å hjelpe produksjonsleder til å gjøre en super bra jobb med vårens store jubileums-produksjon!
Hva synes du er viktigst for ditt verv: Jeg syns det er viktig å være et godt kommunikasjonsledd mellom styret og produksjonen, for ikke å glemme å være et rådgivende ledd for produksjonsleder.
Mest minnerike teateropplevelse/Immaturusopplevelse: Havfest 2013, Hamletmaskinen 2014.
Interesser: Teater, musikk, reise og litteratur
Husk meg som: meg?
Fun fact: jeg elsker gamle Volkswagen “Bobler”!
Du skal kontakte meg hvis/om: Hvis du trenger hjelp under årets immaturus-produksjon jon eller bare vil prate reiserute med en reisesyk jente!

 

Iselin blogg

Navn: Iselin Östman
Alder: 23 år
Studie: Jeg studerer bachelor i administrasjon og organisasjonsvitenskap, og har en bachelorgrad i sosialantropologi fra før.
Valgt inn som: Arrangementansvarlig
Dette vil du gjøre i ditt verv: Jobbe for å holde god orden og ha kontroll rundt de ulike arrangementene, og sørge for at booking og utstyr er i orden.
Hva synes du er viktigst for ditt verv: Å være ryddig og organisert, for å klare å holde oversikt over alt som skjer av ulike arrangementer.
Mest minnerike teateropplevelse/Immaturusopplevelse: En av de mest minnerike stykkene jeg har sett må være Netter i Beirut, som jeg så på DNS (ca. 2007?). Stykket er veldig enkelt i den forstand at det er få kulisser, og bare tre skuespillere. Det var til gjengjeld veldig sterkt og gripende. det ble felt mange tårer. Et annet stykke jeg likte veldig godt var den interaktive versjonen av King Lear som DNS hadde på programet våren 2014.
Interesser: Netflix teller som en interesse, sant? Ellers liker jeg å reise, utforske nye steder, lage og spise god mat, drikke vin, lese bøker og filosofere over livets mange mysterier, som hvorfor det ikke er nok tid til alle de gøye tingene, men mer enn nok tid til alt det kjedelige. I tillegg interesserer jeg meg for masse rart, som kjønn, seksualitet og feminisme (ja, jeg er feminist).
Husk meg som: Iselin med én n, Östman med svensk ö og én n.
Fun fact: Jeg har sceneskrekk! Jeg snakker 3 og 3/4 språk: svensk, norsk, engelsk og litt (ecuadoriansk) spansk, i den rekkefølgen jeg lærte dem. Jeg er veldig glad i semikolon, som vi desverre ikke bruker så mye på norsk. Jeg er definitivt et katte-menneske over hunde-menneske.
Du skal kontakte meg hvis/om: Du har spørsmål angående arrangementer, som tid og sted, eller rett og slett hvordan gå frem for å arrangere noe gjennom Immaturus.
Geirr blogg

Navn: Geirr Berthinsen
Alder: 23
Studie: Historie med spesialisering i midtøsten.
Valgt inn som: Gruppeansvarlig
Dette vil du gjøre i ditt verv: Bedre kommunikasjonen mellom styret og gruppene. Jobbe for at gruppene skal fæle seg verdsatt og at de skal kunne utfolde seg kunstnerisk gjennom arrangement og øvinger, på en hyppigere basis.
Hva synes du er viktigst for ditt verv: være en naturlig kontaktperson for gruppene. Tillit, svar på hjelp til det de måtte ønske.
Mest minnerike teateropplevelse/Immaturusopplevelse: Da jeg så Sånne som oss på DNS. Appelerte til meg på en morsom, trist, gøy, spennende måte. I tillegg til at den var ekte. Dritbra synes jeg.
Interesser: spiller i et black metal band, spiller konserter, trener kampsport, øl, kunst og kulturliv, der har du det
Husk meg som: Gruppe-Geirr. Neida. Jeg blir husket som han med tatoveringene. Men vil helst bli husket som han morsomme. Jeg synes jeg er morsom. Og kul da.
Fun fact: Jeg har alle ABBA-utgivelsene på LP, plate og kassett. Jepp.
Du skal kontakte meg hvis/om: Om du har noen spørsmål angående gruppene i Immaturus og hva de driver med eller om du er medlem av en av gruppene og det er noe du trenger hjelp til, ønsker å vite eller om det er noe du trenger å snakke om. Om det er noe jeg ikke kan svare på, hjelper jeg deg å kontakte de relevante personene som kan svare deg. Jeg kan også være behjelpelig om du eventuelt ønsker å opprette en ny gruppe i Immaturus.

PR-ansvarlig og PR-gruppen! 

bilde til blogg

Navn: Hedda Paulsen
Alder: 24 (blir 25, akkurat som Immaturus!)
Studie: Retorikk
Valgt inn som: PR og informasjonsansvarlig
Dette vil du gjøre i ditt verv: Det er utrolig mye som må gjøres når det kommer til PR og informasjonsarbeid i Immaturus. I tillegg til at den eksterne promoteringen alltid kan bli bedre, har vi en utfordring angående internkommunikasjon.
Nytt fra 2014 har vi også opprettet en PR-gruppe som jeg skal ha kontroll på. Jeg vil forsøke å finne ut hvordan den kan fungere best mulig, slik at PR-arbeidet går som smurt!
Hva synes du er viktigst for ditt verv: Det viktigste for mitt verv er å vise frem Immaturus, like mangfoldig og fantastisk som organisasjonen er.
Mest minnerike teateropplevelse/Immaturusopplevelse: Jeg har faktisk sett Mamma Mia i London! Det tok jeg med bare for å skryte. Mest minnerike opplevelse fra Immaturus er basert på min evige skepsis: Når jeg er på gruppeøvelser og arrangementer blir jeg fremdeles like overrasket over hvor fantastisk flinke immaturus-medlemmene er. Vi har ikkje sånt i Ålesund
Interesser: Pikker, vin og sang.
Husk meg som: Hun du skal spandere øl på.
Fun fact: Jeg har ikke selvironi samtidig som jeg har resting-bitch face. Jækla dårlig kombo.

 

1376324_743385842344704_1732745373_n

Navn:Paulina Smolicz
Alder: 21
Studie: Bachelor i retorikk med spesialisering i medievitenskap
Valgt inn som: Vi var egentlig ikke valgt inn…det var mer som: I VOLUNTEER AS A TRIBUTE!
Dette vil du gjøre i ditt verv: Skaffe mer oppmerksomhet for vår organisasjon!
Hva synes du er viktigst for ditt verv: bli sosial og utgående med sine ideer og tankene. Ikke bli redd, folk i PR gruppa biter ikke…
Mest minnerike teateropplevelse/Immaturusopplevelse: Stormfulle Høyder og PoesiAften
Interesser: ligge på sofa og lese og lese. Nei men, psykologi, historie og seff: media! Av og til liker eg å stå opp fra sofa og dra til Immaturus forestilling eller på konsert!
Husk meg som: umm… polish Paulina? Nei, eg vet ikke. Kanskje prøv å huske meg som en snill person som liker å snakke med andre!
Fun fact: Milton Bradley originally wanted to name the game Twister, Pretzel; but he could not since the name was copyrighted. Eg har ingen fun facts om meg desverre!
Du skal kontakte meg hvis/om: du har lyst å prate med noen og ingen av dine venner er tilgjengelig. Da kan du gjøre og om du ønsker det, men ta gjerne kontakt med meg hvis du har interessante ideer når det gjelder forskjellige former av PR eller du som gruppeleder har lyst at vi i PR gruppa skal gi deg mer oppmerksomhet! Eller om du vet ikke hvem du skal ta kontakt om forestillinger eller mikroprosjekt! Vi i PR gruppa vet nesten alt, um vi gjør det ikke, da skal vi sende deg til den riktig person!

 

camilla

Navn: Camilla Mjøen Lien
Alder: 22
Studie: Bachelor i Medievitenskap
Valgt inn som: medlem i PR-gruppa – er vel strengt tatt ikke valgt inn, men hey! De får slite med meg uansett.
Dette vil du gjøre i ditt verv: Som medlem i PR-gruppa vil jeg selvfølgelig bidra med å markedsføre Immaturus i Bergen, og gjøre folk oppmerksomme på alt det morsomme vi driver med! Det skjer utrolig mye morsomt dette semesteret, og jeg håper å kunne bidra til at mange deltar på arrangementene våre :)
Hva synes du er viktigst for ditt verv: Det er mye som er viktig når det gjelder PR, men viktigst av alt er kanskje å sørge for at organisasjonen er synlig. Det er også viktig å fronte organisasjonen på en positiv måte, vi vil jo at folk skal se hvor gøy det er å være medlem!!
Mest minnerike teateropplevelse/Immaturusopplevelse: Min mest minnerike teateropplevelse må være den gangen jeg spilte en mannlig psykopat i amatørteater da jeg var mindre (oh yes) – det var en svært interessant rolle å ha. Den mest minnerike Immaturusopplevelsen jeg sitter igjen med må være da jeg var PR-ansvarlig for Immaturus sitt “Yes Sir, I Can Boogie”-Helhus! Det var så GØY, og ga meg mange fine minner å se tilbake på. Anbefaler absolutt alle å være en del av et slikt prosjekt!
Interesser: Siden jeg studerer Medievitenskap er jeg selvfølgelig veldig interessert i alt som har med media å gjøre. I tillegg interesserer jeg meg for mote og klær – en lidenskap jeg har hatt i mange år. Planen er å sakte men sikkert snike meg inn på Immaturus sitt kostymelager og leke meg der (men hysj, ikke si det til noen).
Husk meg som: hun smilende jenta som helst skulle lekt seg på kostymelageret til Immaturus hele våren! Neida (joda).
Fun fact: hvis jeg drar en finger langs innsiden av den høyre albuen min kiler det på høyresiden av tunga. True story.
Du skal kontakte meg hvis/om: Kontakt meg gjerne dersom du har et brennende ønske om å være med å drive PR for Immaturus sammen med meg og de andre jentene i PR-gruppa, eller om det er noe annet du lurer på :) Jeg lover at jeg ikke biter!

 

10951498_449250218559115_144388138_n

Navn: Henriette Abbedissen
Alder: 20
Studie: Retorikk
Valgt inn som: Jeg er medlem i PR-gruppen, har ansvar for det grafiske arbeidet i Immaturus.Mest minnerike teateropplevelse/Immaturusopplevelse: Da jeg som liten skulle se Snøhvit med mamma og pappa og endte opp med å skrike så høyt da dronningen/heksen kom på scenen at vi måtte gå fra salen i pausen.
Interesser: Fotografi, grafisk design, kommunikasjon, basketball.
Husk meg som: Hun som lagde semesterprogrammet til Immaturus våren 2015. Hun med ståpåvilje.
Fun fact: Jeg har spilt basketball i ni år på tross av at jeg er pitte liten (159cm)
Du skal kontakte meg hvis/om: Du trenger en plakat eller et bilde. Eventuelt noen å snakke med

 

Kunstnersik råd

4

Anders utfører sin KR-plikt. Her, god medhjelper til produksjonen Donér et dikt.

Navn: Anders Løkeland Slåke
Alder: 21 år
Studie: Bachelor i medievitenskap
Valgt inn som: Kunstnerisk Råd-representant
Dette vil du gjøre i ditt verv: Jobbe for gjennomføring av høg kvalitet innad i mitt ansvarsområde i KR.
Hva synes du er viktigst for ditt verv: Strebe etter at Immaturus skal tilby minnerike opplevingar og erfaringar til sine medlemmer, og at desse skal halde ein høg, profesjonell kvalitet.
Mest minnerike teateropplevelse/Immaturusopplevelse: Overraskinga av å stå i bar på Immaturusprisane totalt uvitande om at den fort kunne bli ein av dei villaste kveldane i Immaturusåret.
Interesser: Medier, kulturliv og ski (om vinteren).
Husk meg som: Han med skjegg, briller og langt hår.
Fun fact: Eg har aldri i mitt 21 år lange liv nytta ein mikrobølgeomn, og har ingen umiddelbare planar om å bryte denne trenden.
Du skal kontakte KR dersom: Du har spørsmål ang. KR sin funksjon, og dersom det er spørsmål eller henvendingar ang. kunstneriske aspekt ved Studentteateret.

 

blogg-2-3

Mikael er til venstre på bildet. Men som bildet avslører, ser du han ofte sammen med Anders, som også sitter i KR.

Navn: Mikael Andreas Sandøy
Alder: 26
Studie: Teatervitenskap, men dette semesteret blir det frie studiepoeng i form av nevroestetikk, psykologi og norrøn mytologi.
Valgt inn som: KR-representant.
Dette vil du gjøre i ditt verv: Jeg vil gjøre mitt beste for at vårens hovedproduksjon blir et skikkelig stykke kunst.
Hva synes du er viktigst for ditt verv: I KR er det viktig at vi er kritiske, konstruktive og ærlige, samtidig som at vi skal gi produksjonene den friheten de fortjener. Det er denne balansen jeg synes er viktigst.
Mest minnerike teateropplevelse/Immaturusopplevelse: Første gangen jeg gikk ut på scenen som skuespiller var uten sidestykke, det var forsåvidt siste gang jeg gikk ut også.
Interesser: Det meste, men om vi må innskrenke så må det vel bli teater, litteratur, film, TV, vitenskap og musikk.
Husk meg som: Han korte? Vel, helst ikke, men det er kanskje uunngåelig.
Fun fact: Jeg kjørte en gang en trehjulssykkel utfor et stup, det var egentlig ikke så dramatisk.Jeg har 33 følgere på Twitter. Jeg går Stoltzen på 15.50 på en god dag.
Du skal kontakte meg hvis/om: Om du er nysgjerrig på KR selv, om du ønsker å vite noe om hvordan en prosjektskisse til et framtidig Immaturusprosjekt bør se ut eller om du ønsker å sette opp et mikroprosjekt så kan jeg gi deg noen tips. Ellers så har jeg deltatt som skuespiller, som produksjonsassistent og som produksjonsansvarlig i styret, så jeg begynner å kunne litt om hvordan denne organisasjonen fungerer.

 

stephanie blogg

Navn: Stephanie Serrano Sundby
Alder: 22
Studie: Kunsthistorie
Valgt inn som: KR representant for produksjon
Dette vil du gjøre i ditt verv: Titte og prate om krig og fred og kunst og sånt
Hva synes du er viktigst for ditt verv: Være en ressurs for den kunstneriske delen av produksjonen!
Mest minnerike teateropplevelse/Immaturusopplevelse: Alle dager KR dager er en opplevelse! Interesser: Mat, teater, TwinPeaks, kunst og farger Husk meg som: Hun med briller
Fun fact: Lemur betyr spøkelse på latin. Gøy!
Du skal kontakte meg hvis/om: Spørsmål om produksjonen eller generell prat.

Blogg varg

Navn: Varg Lukas Folkman
Alder: 20
Studie: Filosofi
Valgt inn som: KR-medlemm
Dette vil du gjøre i ditt verv: Jeg er helt ny i immaturus så jeg har av den grunn ikke fått sett an hva jeg kan gjøre bra i mit verv. Med dette sagt så vil da naturlig det første være å sette seg godt inn i vervet jeg er valgt inn i og organisasjonen som en helhet.
Hva synes du er viktigst for ditt verv: Ut ifra det jeg har skjøt om vervet til nå så virker det som det viktigste er å tørre å gi uttrykk for det en ser en kan
Mest minnerike teateropplevelse/Immaturusopplevelse: Til nå har jeg bare fått sett stormfulle høyder så det blir jo fort min mest minnerike immaturusopplevelse. Hva teater generelt angår så er det her heller snakk om noe jeg tror ville ha vært en stor opplevelse. Jeg er veldig glad i filmen Carnage. Den er basert på skuespillet The God of Carnage, og det å kunne fått sett den på en scene hadde vært stort. Ellers må jeg nevne De Stundesløse satt opp på Kilden i Kristiansand som en minneverdig opplevelse.
Interesser:Jeg er utrolig interressert i film og prøver å få meg det som skjer på den fronten. Jeg liker også godt og skrive. Det var gjennom denne interessen jeg først kom i kontakt med immaturus. Mere spesifikt deres fantastiske skrivegruppe Skrivesperre.
Husk meg som: Som Varg. (Kom ikke på noe gøy)
Fun fact: Jeg tror jeg på et punkt var den minst kompetente telefonselgeren i Norge
Du skal kontakte meg hvis/om: Vist du trenger noe av KR, eller bare vil snakke med meg eller noen av de andre medlemmene om hva vi driver med.

Mandag 10.11.2014 “STORMFULLE HØYDER”
Premieren

En produksjon koster alltid blod, svette og tårer. «Stormfulle Høyder» er ikke et unntak.
Hele produksjonsapparatet har jobbet dag og natt, samtidig som styret og kunstnerisk råd (KR) har vært aktive i prosessen.
Nettopp derfor var det så utrolig deilig å møte opp 18:30 til festkledde mennesker og faktisk kunne innfri alle forventinger. Og mer.
God service fra Baren, snacks på bordene, hyggelige mennesker, anmeldere, fotografer og bobler – Som PR-ansvarlig i Immaturus er jeg utrolig stolt og heldig som får lov til å ta del i suksessen til Stormfulle Høyder.

Med enkle rekvisitta gav skuespillerne en klassisk historie et nytt liv. Under forestillingen ble rommet fylt av følelser fra første stund skuespillerne (og støvsugeren) viste seg på scenen.
De tragiske skjebnene fra Emilys roman fra 1847 fremstod like hjerteskjærende og med en moderne folkelighet publikum kjente seg igjen i. Vi i publikum gråt, og vi i publikum lo av de snedige humoristiske innslagene.

Jeg tror hele genistreken bak suksessen til produksjonen er at forestillingen hele tiden var godt balansert. Stormfulle Høyder er opprinnelig en sterk og depressiv komedie, og det ble tydelig bevart. Den moderne tolkningen og den tragi-komiske vrien fungerte som et supplement til den opprinnelige historien og bidrog til at stykket ble innbydende og publikumsvennlig.

Dette blogginnlegget er et Hurrarop til forestillingen, regissøren, dramaturgen, musiker og skuespillerne. Vil du ha en mer objektiv fremstilling av premieren se Studvests for deres anmeldelse “Stormfulle Høyder til nye Høyder“, eller du kan lese om regissørens Silje Drengsruds intervju “Vil vise karakterenes stygge sider” i BT.no.

Hedda Paulsen
Pr-ansvarlig i Immaturus

Ps. Bilder kommer!

 

FREDAG 07.11.2014 “STORMFULLE HØYDER”
GET IN

Get-In er uken hvor vi “flytter inn” i Tivoli på Det Akademiske Kvarter. Det er en hektisk uke fylt med rigging, tekniske gjennomkjøringer, sminkeprøver, og scenografibygging, og jeg husker jeg var bekymret over hva koffeininntaket denne uken skulle bringe. Det blir lange dager og lite søvn, men hele gjengen jobber på spreng for at vi skal bli klare til premieren 8. November!

Søndag trappet alle 30 av oss opp utenfor Kvarteret, med kostymer, verktøy, og noen utskårede hunder i hendene. Vi fikk noen rare blikk, men heldigvis slapp vi inn så fort de åpnet dørene! Når vi hadde satt på kaffetrakteren og samlet oss litt, hadde vi et lite orienteringsmøte for å legge slagplanen for dagen. Etterpå, da jeg spankulerte rundt for å se at alle gjorde det de skulle, følte jeg med litt overflødig – disse folkene klarer jo alt på egen hånd! Scenografi-gruppen saget og hamret i vei, sminke-ansvarlige var ytterst profesjonelle, og lys-teknikerne var særdeles rutinerte. På slutten av dagen var vi alle utslitte men ved godt mot, ettersom vi så resultatene av vårt harde arbeid.

Mandag dukket alle opp kl. 12 og vi satte igjen i gang arbeidet. Scenografi hadde noen strukturelle utfordringer som de tok på strak arm, og før jeg egentlig hadde registrert at det var et problem, var det allerede fikset! Lysteknikerne fra Kraftetaten var like effektive som alltid, og vi hadde en gjennomkjøring da vi diskuterte tekniske visjoner og effekter. Kostymeansvarlige måtte ut på en kjapp handletur, og kom tilbake med et par endringer som ble godt tatt imot av regissøren.

Dagene etter har vært fylt med last-minute endringer og forbedringer, og vi nærmer oss generalprøven! Produksjonsapparatet er slitne etter en hard uke, men vi ser frem til premieren og premierefesten, som alle er mer enn velkommen til å delta på! Jobben som produksjonsleder er ikke alltid helt enkel. Men jobben blir mye enklere når du kommer med et så flott team som det jeg har vært heldig å få jobbe med!

– Produksjonsleder, Taran Neckelmann.

 

 

MANDAG 03.11. “STORMFULLE HØYDER”

Å JOBBE MED MANUS

Jeg tenker på «pop up» bøker – jeg hadde et par av dem da jeg var liten – når man åpnet dem spratt de opp og ble tredimensjonale. Tornerose, Snøhvit og Bjørnen Paddington lå ikke bare flatt på papiret, men sto opp foran meg.
Det føles faktisk ganske likt å jobbe med et teatermanus. Tekst blir ikke bare tekst, men levende karakterer i rommet. På de fleste øvinger har jeg kalt skuespillerne ved feil navn; Catherine, Heathcliff, Edgar og Nelly (istedenfor Irene, Joakim, Daniel og Gina) fordi de fremstiller karakterene så levende.
Det er gøy å se! Det er også vanskelig. Mye som fungerer som tekst fungerer ikke i praksis, og mye som fungerer i praksis ville ikke fungert i en tekst.
På øvelser har vi prøvd ut forskjellige metoder for å tilnærme oss den klassiske teksten stykket er basert på. Arbeidet med episke elementer, kommunikasjon med publikum og improvisasjon har vært veldig lærerikt å være vitne til.
Nå som premieren nærmer seg er stykket i ferd med å poppe opp i hele sin tredimensjonalitet,
og jeg gleder meg som et barn til første replikk realiseres på scenen.

– Dramaturg Mari Nilsen

 

LØRDAG 11. OKTOBER. PREMIERE PÅ “DONÈR ET DIKT”

10672292_396584440492360_5506633234897632101_n

“Donér et dikt” FOTO: Stine Koldal Amundsen

Det er den store Premieredagen.
Det er premiere på Donér et dikt, det er min personlige premiere på å være på en premiere, og det er enda mer premiere siden jeg aldri har vært på noen som helst premiere som PR-ansvarlig, og jeg har heller aldri vært PR-ansvarlig. Før nå. Denne lørdagen, 11. Oktober 2014.

Jeg hadde ikke skjønt helt greia med Donér et dikt. Produksjonsapparatet har holdt kortene nært brystet og det eneste jeg hadde fått med meg var at det skulle være noen plastikkdukker der og at manuskriptet ikke var helt ferdig og det var ikke meningen at det egentlig skulle være ferdig, fordi det var en prosess. I mitt hode høres det som krise. I kunstneriskeriske omgivelser kaller de slike ting for spennende eller utforskende. Studvest valgte å kalle det «utradisjonelle tendenser».

Jeg fikk kjøpt meg et nytt «antrekk». Jeg fikk dusja, skrubba, neglelakket og børsta håret. Jeg så til og med ganske fin ut, men dobbeltsjekka med å sende snap til mine nærmeste venner for å få godkjenning. Er det slik man skal se ut på en premiere?
De sa ja.
Bortsett fra at de nye skoene (med høye hæler) var så vonde jeg måtte gå i slow-motion, må jeg ha sett ganske ok+ ut når jeg krysset torgallmenningen den ettermiddagen.

BT stilte et godt spørsmål når de intervjuet Rania Broud som er Immaturus´ teatersjef og står bak ideen til Donér et dikt mandag 13. Oktober. «Hva er egentlig greia med dikt?». Hun forklarer at det handler om følelser, og at det fungerer som en åpen portal, og i den forstand kan det være terapeutisk å skrive. Men hun sier også at det å jobbe med diktene og få de frem på en scene handler om tolkning. Rania vil og gå litt lenger. Hun vil gå dit diktet selv ikke tørr – Istedenfor å sitere diktene skaper hun og medarbeiderne hennes diktbilder, ved hjelp av musikk, lys, lyd og en helt særegen scenografi. Slik får diktene et nytt liv og en sterkere emosjonell appell.

Når jeg kommer til inngangsdøra til Tivoli der stykket skal holdes, presenterte jeg meg selv til de som som solgte billetter den dagen. «Hedda her» sa jeg noncholant. «Ja, jeg sitter i styret, skal stå på gjestelisten». Det siste sier jeg ekstra høyt, selv om jeg er så tidlig ute at det bare er meg og kjæresten min som står der. Billettfolka så på listen og fikk store øyner, før de så på hverandre.
Noe var galt.
Jeg stod ikke på lista. Med det samme gikk det opp for meg at jeg har gjort alt rett denne lørdagsettermiddagen, bortsett fra en ting: Å bestille billett til Donér et dikt.

Heldigvis, når jeg står utenfor kvarteret og skammer meg og jeg stressrøyker ordner kjæresten min og billettfolka opp. Det var én ledig plass. Jeg fikk den. I slow-motion spankulerte jeg som Bambi på isen gjennom stjernesalen, ned trappene og inn i Tivoli og fant en sitteplass. Litt mindre arrogant og litt mindre høy på pæra.

Full sal på premieren . FOTO: Stine Koldal Amundsen

Full sal på premieren . FOTO: Stine Koldal Amundsen

Donér et dikt er et spesielt konsept. Stykket er basert på innsende dikt som kommer fra hele Norge, og fokuserer på det tidløse temaet: Den gode og den vonde kjærligheten. Diktene kom frem gjennom monologene, gjennom lyssettingen og gjennom det skuespillerne gjorde på scenen. Hele produksjonen har fokusert på å gjøre diktene om til klare bilder. Emosjonene som fremstilles smittet lett over på oss i publikum.

Stykket ble presentert i to deler, med tjue minutters pause. Publikum fulltallig og stemningen spent. Tellef Raabes remixer spilte i bakgrunnen gjennom hele stykket, bortsett fra når det ikke ble lagd en lyd i det hele tatt – stillheten i seg selv var en mektig effekt.

Det er vanskelig å forklare. Scenen som møtte meg før stykket begynner gir et litt tomt, mørkt og kaldt inntrykk. Men etterhvert som stykket utarbeidet seg ble rommet fylt opp av mange intense scener som klarte å bevege meg. I det ene øyeblikket satt jeg å smilte av den gode følelsen av vennskap, i det neste vrengte det seg inn i meg fordi det fikk meg til å føle på det vonde med kjærligheten.

Et utklipp av scenografien

Et utklipp av scenografien FOTO: Stine Koldal Amundsen

Andreas Servan har stått for det grafiske i utarbeidelse av programmet og hele Tivoli er prydet med flere av hans kunstverk. Bildene han stiller ut er også basert på innsendte dikt og er hans egen personlige tolkning. Bildene kan du by på oppe med baren. Den som byr mest får kjøpe bildet. Alt overskudd går til psynett.no. Inspirerende bilder og en veldig bra sak.

I hele produksjonsapparatet var det 30 mennesker, kun fire av disse var skuespillere. Jeg synes det er en flott indikator på at vi i Immaturus gjør mer enn å bare spille teater. Det viser også at selve Donér et dikt er mer enn en normal forestilling. Det har en originalitet jeg oppfordrer alle til å oppleve selv. Vit det er en sterk og en litt sær opplevelse – samtidig er det også noe veldig fint.

Helt til slutt. Når du er å ser Donér et dikt selv – plukk opp et program og se på baksiden.
Under «takk til» delen kan du se navnet mitt.
Husk også å bestill billett før du kommer på billett@immaturus.no

Hedda Paulsen.
PR-ansvarlig for Immaturus og ikke lenger premierejomfru.

PR-ansvarlig Hedda og musiker Tellef Raabe.

PR-ansvarlig Hedda og musiker Tellef Raabe. FOTO: Stine Koldal Amundsen

 

9. OKTOBER 2014: «DONÉR ET DIKT» – VI ER I TIVOLI!

Finpussingen i “Donér et dikt” fortsetter. Det er mykje som må ordnast på. Scenografi skal byggast, lyd og lys skal testast, og replikkar skal sitte, så produksjonen har lange dagar framfor seg.

1 3

Heldigvis har vi tid til å ha det litt kjekt også! Her med rekvisitør Marijana.

4 5

Baker Brun har vore så greie å gje oss ein haug med skillingsbollar, som nesten er for populære blant skodespelarar og produksjonsapparatet. Trur nesten vi kjem til å legge på oss heile gjengen! Neida, har jo hørt ein treng ekstra sukker når ein er i aktivitet, så då får det vere greitt, haha! :)

2 8

Her er eit par bilete frå ein av gjennomgangane.

7 6

Åshild,
sosialansvarlig

 

5. OKTOBER 2014: «DONÉR ET DIKT» – GET IN

Her kommer en liten skildring av get in, fra produksjonsleders syn. Dagen startet med et teknisk møte på Blom med kunstnerisk leder Rania og selvfølgelig våre eminente teknikere.

1 2

Videre fortsatte ferden til Kvarteret og selve get in! Til tross for at vi sto på hele dagen til langt på kveld, gikk den veldig fort. Det skal ikke mer til enn boller fra Baker Brun, pizza og et titalls engasjerte Immaturusmedlemmer for å holde humøret oppe! Dagen ble brukt effektivt, vi fikk rigget det meste av lyd, lys og prosjektor, laget en rekke tapefigurer og startet på en nydelig gardin av plastflasker. Er du spent på resultatet, kom å se forestillingen i Tivoli mellom 11. og 17. oktober!

3 4

I tillegg til laging av rekvisitter og scenografi, fikk skuespillerne også prøvd ut sminken og kostymene. Litt øving måtte selvfølgelig også til, siden stykket faktisk ikke er helt ferdig enda, siste sekvens mangler fortsatt! I og med at dette prosjektet er så sekvensbasert og vi har kun hatt en måned på å lage det, blir det slik. Kunstnerisk leder Rania har imidlertid alt under kontroll – den siste sekvens blir satt i løpet av de neste par dagene.

6 5

Fordi vi i produksjonsapparatet egentlig har veldig lyst til å være på scenen, ikke bare bak scenen, lagde vi tapefigurer av oss selv. Kunstnerisk leder og skuespillerne synes heldigvis at de var fine og vil bruke dem i stykket. Greit, det er ikke helt slik det foregikk, men det er et faktum at vi har lagd maaange tapefigurer av oss selv som skal brukes på scenen under forestillingen.

Marthe,
produksjonsleder

 

2. OKTOBER 2014: «DONÉR ET DIKT» – ØVINGER

Hej, hej, allihopa!

Etter å ha øvd i litt over fire uker, er det nå knapt en og en halv uke til premieren til «Donér et dikt», og de siste dagene har vi kunnet se scenene gå sammen og forene de ulike historiene.

Selv om spenningsnivået stiger fordi det nærmer seg kjapt, så er det også deilig å kunne se mer av helheten i dette fantastisk spennende og rare stykket!

Det er morsomt å se hvor variert «Donér et dikt» kommer til å bli, i forhold til følelser og uttrykk, både hos oss skuespillere og i det visuelle og det estetiske. Når det gjelder det visuelle har vi riktignok bare rørt på overflaten, men førstkommende søndag flytter vi inn i Det Akademiske Kvarter, hvor scene, rekvisitter og kostymer med mer kommer på plass! Det gleder vi oss veldig til!

Her om dagen hadde vi sminkeprøve, det vil si at vi ble sminket for første gang – og selv om det gjerne ikke blir helt slik vi blir seende ut til slutt, så er det greit å se litt hvordan det kan bli. For meg som mann er det gjerne ekstra overraskende hvor mye sminken kan fremheve eller dekke over typiske ansiktstrekk, og i enda sterkere grad skape våre karakterer. Dét er morsomt å oppleve.

For min egen del må jeg si at jeg ser spesielt frem til en scene eller to med noe hvitt i – som det er masse av og som lager en «krønsjete» lyd. Nuff said. Kom å se stykket, så ser du hva jeg snakker om!

Billett kan bestilles for en hundrings på billett@immaturus.no.

image1
Sminkeselfie

Martin,
skuespiller

 

30. SEPTEMBER 2014: «DONÉR ET DIKT» – VÅRT SISTE PRODUKSJONSMØTE

No nærma get-in seg med stormskritt, og produksjonsapparatet har jobba på for å bli klare til innflyttingsdagen. Ting begynne å falle på plass, og med siste produksjonsmøte i boks gledar vi oss til neste veke i Tivoli der vi kan gjere alt klart til publikum endelig skal få sjå kva vi har jobba så hardt for.

10718294_10152524211494753_750460431_o 10583339_10152524211979753_1524278011_o

Fra venstre: Åshild, Ragne, Catrine, Antonie, Andreas, Marthe og Aleksandra

Eg, Marion, er då produksjonsassistent i produksjonen. Ein av mine oppgåver er å skrive referat frå møtene. Så då er alltid PC-en med.

10720840_10152524212344753_672367366_o

Ei anna av mine oppgåver er billettansvarlig, og det har allereie komt inn ein del bestillinger på premieren. Så husk å bestille billett! Enten om du vil komme på premieren eller ein av dei andre forestillingane. Send ein mail til: billett@immaturus.no

Marion,
produksjonsassistent

 

26. SEPTEMBER 2014: «DONÉR ET DIKT» – ØVINGER

Jeg heter Paola og er skuespiller i ”Doner et dikt”.

For en utrolig spennende og slitsom reise det har vært til nå! Fra å eksperimentere med forskjellige gjenstander, musikk og følelser, begynner vi nå å få en struktur på stykket.  Det er helt fantastisk! Nå blir det mye llettere å jobbe med sekvensene.

I går hadde vi en gjennomgang av alt vi har til nå. Til min store glede brukte vi mye lenger tid enn det jeg hadde forventet. Dette blir så bra! Selvfølgelig gjenstår det mye arbeid. Vi må blant annet få flytende gjennomganger mellom de store sekvensene, men det er nå den virkelig moroa begynner! Fy søren som jeg gleder meg!

Men, det som er et bittelite minus, er ballongsekvensene mine. Det er nemlig slik at jeg egentlig er litt redd for ballonger. Og i går måtte selvfølgelig en av ballongene sprenge – mens jeg hadde 8 ballonger festet på meg. Min uflaks som vanlig!

Det kommer unik forestilling. Publikum vil ikke få alt servert på et fat. Her må de virkelig følge med og tolke for å få en mening bak det som blir gjort. Det blir utrolig spennende!

Plastikkdukke
Elisabeth og en av våre medskuespillere

Ballongselfie
Ballongselfie!

Paola,
skuespiller

 

20. SEPTEMBER 2014: «DONÉR ET DIKT» – FØRSTE PLAKATRUNDE

Til tross for ekte Bergensvær, stilte jeg, produksjonsassistent Aleksandra og sosialansvarlig Åshild opp i fullt regnsett, paraply og støvler for å gjennomføre produksjonens første plakatrunde.

1 2

Nå er plakater hengt opp på store deler av Høyden. Etter runden tok vi oss en god lunsj på Kvarteret, og deretter overrasket vi skuespillerne, kunstnerisk leder Rania og tekstarbeider Beate med kaffe på Sydneshaugen skole.

3 4

Sammen med kostymeansvarlig Eli tok jeg senere turen innom Immaturus’ lager, som inneholder en hel haug med skatter. Videre fortsatte ferden tilbake til øvelsen hvor vi fikk se noe av det skuespillerne har jobbet med frem til nå. Get in nærmer seg med stormskritt – kun to uker til, og bare tre uker igjen til premiere! Tiden går fort! Mye har begynt å falle på plass, både foran og bak scenen, men heldigvis har vi fortsatt litt tid igjen.

5 6

Marthe,
produksjonsleder

 

18. SEPTEMBER 2014: «DONÉR ET DIKT» – PROSESSEN SÅ LANGT

Nå har jeg fått gleden av å skrive litt om hvordan vi i skuespillergruppen har jobbet den siste tiden, så her er det bare å sette i gang!

Vi har nå jobbet i litt over to uker med øvinger til produksjonen, med den kunstneriske ledelsen i teten, og for en opplevelse det er! Forestillingens historie utvikler seg ved øvingene, så det blir mye improvisasjon og eksperimentering med ulike følelser og former til scener. Til hjelp med dette har vi en bunte med musikk som skal bli brukt flittig i forestillingen (og de fleste av melodiene er det vanskelig å ikke gå rundt og nynne på i etterkant, ha-ha~)

Det blir også (selvfølgelig) mye inspirasjon fra diktdonasjonene, og vi har eksperimentert med noen av diktene i øvelsene. Det er interessant å se hvordan vi alle får forskjellige assosiasjoner ved et dikt, og hvordan vi kan lage scenarioer ut fra dem.

Vi har til nå begynt å få noen scener og karakterer på plass (så å si, forandringer skjer alltid~) og stykkets forløp begynner å ta mer og mer form for hver øving. Blant annet har vi noen spennende scener med ballonger, og det er overraskende hvor mye stemning man kan få fram ved hjelp av ballonger!

Heeeelt til slutt vil jeg bare nevne at vi har fått en god gjeng til dette stykket! Både på og bak scenen! Og det skal bli spennende å se hvordan dette stykket ender opp med å se ut til premieren om litt over 3 uker!

bilde
Fra lørdagens øvelse med ballonger
Elisabeth,
skuespiller

 

“YES SIR, I CAN BOOGIE” 04.10.14

Det nærmer seg helhus! Bli med på en festaften uten like med blant annet bandet Tuba Tuba: https://www.facebook.com/events/714518255262210/?fref=ts

SHAKEitLIKEa

Workshop 23.10.14

Lørdag ble det arrangert kurs i skuespillerteknikk på Kvarteret. Leder for kurset var Lars Fimland Moberg, og deltagerne fikk prøve seg på flere ulike utfordringer i løpet av dagen. Blant annet ble det fokusert mye på kroppsspråk – kroppen er tross alt et av skuespillerens viktigste redskaper.  Deltagerne skulle formidle både følelser, tanker og hendelser uten å bruke ord i begynnelsen av kurset, før det senere på dagen ble fokusert på dialog. Med andre ord dekket dette kurset mange aspekter ved det å spille skuespill, og deltagerne fikk hele veien servert ulike utfordringer fra kursleder Lars. Deltagerne tok dette på strak arm, og ved flere anledninger oppsto det morsomme situasjoner hvor det spredte seg latter innad i gruppen. Improvisasjon var et viktig stikkord for disse øvelsene, og deltagerne fikk virkelig prøve seg i mange ulike situasjoner.

DSCN0146 

Her ser dere kursets deltagere i en oppvarmingsøvelse med fokus på kroppens energi. Oppvarmingen gjorde både kroppen og deltagerne klare for dagens senere utfordringer.

DSCN0151

Blide og fornøyde kursdeltagere og kursleder poserer velvillig for å bli blogg-materiale. Tommel opp!

Har du en liten skuespiller-spire i magen? Immaturus arrangerer i nærmeste fremtid flere auditions for høstens produksjoner.

Auditions for produksjonen Donér et dikt arrangeres torsdag 28.august fra 18-20 og fredag 29.august fra 18-20. Produksjonsmøte vil finne sted torsdag 28.august kl 17.00.

Auditions for produksjonen Stormfulle Høyder arrangeres mandag 25.august og tirsdag 26.august fra 17-20 i Storelogen. Her vil det den første timen av auditions være et møte om hva som skjer bak scenen, så om du er interessert i å hjelpe til på andre områder enn som skuespiller er du hjertelig velkommen til å møte opp. Skuespillere oppfordres også å møte opp på denne delen av auditions.

Vel møtt, vi gleder oss til å se dere!

#Immaturuslanseringsfest fredag 22. august

10460262_1460906490841091_1597236157426124516_n

Fredag kveld var det duket for en heidundranes lanseringsfest i Teglverket på Kvarteret – både for nye og gamle medlemmer. Og FOR en kveld det ble! Lokalet var fylt med feststemte deltagere spente på kveldens avsløringer, og i kombinasjon med god drikke og fantastisk musikalsk underholdning ble det en bra kveld. Etter musikkinnslag fra blant annet Johannes Holtmoen og Nilsen ble vi presentert for de ulike styremedlemmene, i tillegg til de ulike gruppene innenfor Immaturus. Vi kan blant annet friste med en LOL-kom gruppe (Lyd og Lys), Bergen Micetro, Impro for nybegynnere & viderekommende, Skrivegruppa, Skrivesperre (for forfatterspirer) og til sist, Radioteateret. Sitter du med en forfatterspire i magen? Eller har du lyst til å bli skuespiller? Meld deg inn da vel!

 

10609352_10154451800235231_1738647634_n

 

Den store spenningen denne kvelden var derimot hvilke produksjoner som skal settes opp denne høsten – og dere; vi har mye godt i vente. Etter musikkinnslag fra Tellef Raabe ble den første produksjonen annonsert til trampeklapp fra publikum – Donér et dikt. Denne produksjonen vil baseres på dikt innsendt av publikum, og donasjonene vil bli sydd sammen av teatersjef Rania Broud (som her er kunstnerisk leder) og Beate Munck. Så spennende! Har du et dikt du ønsker å donere? Send det til doneretdikt@gmail.com eller gå inn på vår Facebookside facebook.com/DoneretDikt. Auditions vil holdes torsdag 28.august og fredag 29.august fra klokken 18-20, mens det blir produksjonsmøte 27.august kl.17.00.

blogg-7-1

Senere var det tid for kveldens andre avsløring, nemlig høstens andre produksjon – Stormfulle Høyder. Dette blir en urpremiere av Emily Brontes roman, hvor den skal omgjøres fra å være en tragedie – til å bli en tragikomedie med moderne elementer. Silje Drengsrud vil ta oss inn i denne romanen som både dramatiker og regissør – og dere; dette stykket gleder vi oss til å se! Her vil det holdes auditions mandag 25.august og tirsdag 26.august fra klokken 17-20 i Storelogen.

Etter spennende avsløringer, flott musikk og god stemning var lanseringen over – og høstens produksjoner var et faktum. Immaturus har med disse produksjonene en fantastisk spennende høst i vente – og vi håper og se DEG som en del av det, enten om du velger å være med som deltaker eller tilskuer

 

10564461_10152661622945763_1807369445_o

 

17. august 2014 – Dag 6

Så var det lørdag og Helhus-kick off !

Styret og Kr startet dagen med kulturåpning av kvarteret, der vi ble informert om hvordan det går med kvarteret generelt, hva de andre dorgenes program for høsten er og ikke minst informerte teatersjef Rania Broud om Immaturus sitt spennende program for høstsemesteret!

blogg-6-1 blogg-6-2

blogg-6-3 blogg-6-4

Deretter gikk veien til speilsalen der vi pyntet og gjorde rommet klart for Trylleshow! Mikael Hedne, tidligere KR representant i Immaturus, er blandt landets fremste tryllekunstnere, og er Norges eneste medlem ved det verdensberømte Academy of Magical Arts i Hollywood, LA.

blogg-6-5

Med sine korttriks og illusjoner forbløffet Hedne publikum gang på gang og det ble en helaften vi sent vil glemme!

 

16. august 2014 – Dag 5

Dagen i dag ble brukt til å unne seg et lite pust i bakken etter torsdagens halsbrekkende underholdning levert av BMI, etterfulgt av et par velfortjente styre og KR-pils. På Folk og Røvere ble de viktige tingene i livet diskutert, som ideer til fremtidige mikroprosjekt, sannsynligheten for om Mads Mikkelsens ville ha takket ja til en gjesterolle i en av høstens produksjoner (som enda ikke kan avsløres, humhum) og selvfølgelig nedtelling til lanseringsfesten! Under er et bilde av Mads Mikkelsen bare for hyggens skyld.

blogg-5-1

Etter konstruktiv Immaturus sosialisering dro alle vært til sitt for å lade opp energien til videre festivitas utover uken! Det er nemlig mange godbiter som venter oss fremover. Allerede i morgen skal vi få oppleve trylleshow med vår egen magiker Mikael Hedne! Det er ikke mange studentteater som kan skryte på seg å ha kontakter i den magiske verdenen. Mikael Hedne er nemlig ikke bare et tidligere medlem av KR, men er også Norges eneste medlem ved den verdensberømte Academy of Magical Arts i Hollywood, LA. Hvis ikke det er et kodenavn for Hogwarts alumnigruppe så vet ikke jeg. Siden dette er noe folk bare må få med seg så fikk vi på plass facebook eventen i dag slik at alle vet hvor og når de skal møte opp i morgen!

Sees 20.00 i Speilsalen!

Hjartar og kjærleik fra Immaturus

 

15. august 2014 – Dag 4

Det var klart for fjerde dag i fadderuken, og MatNat-studentene ønsket seg en lattermild kveld. Dermed fikk Immaturus i oppgave å hente inn gutta som gang på gang har klart å fylle Ole Bull og nylig selveste Grieghallen. Det var selvfølgelig Bare Moro Impro som skulle fylle tivoli på kvarteret denne torsdagskvelden.
blogg-4-1 blogg-4-2 blogg-4-3 blogg-4-4
Med mange spente fadderbarn og faddere braket det løs med sang og morsomheter fra guttene. Til tross for at de ikke var fulltallige fikk de en sal til å le, klappe, trampe og skrike om hverandre! Immaturus kunne ikke ha vært mer fornøyd med hva disse gutta kan best: improvisert teater.

VI <3 BMI

Immaturus out

 

14. august 2014 – Dag 3
Hei bloggen!!!

På oppdrag frå teatersjefen skulle eg utfordre meg sjølv til å blogge på diktform. Det fungerte i mine auge dårleg, men alt kan vel vere poesi, kjem an på augo som ser.

Etter tysdagens eskapadar var gårsdagen dagen for restitusjon. (i det minste for somme, inkluder underteikna) Restitusjon i fadderveka betyr nok likevel sjeldan meir enn absolutt maks ein halv dag fri.

Allereie klokka 17 var Immaturus sine to praktfulle førarfrøkner (nestleiar og leiar, Ingerid og Rania) på plass i Teglverket for livsglade, komande MatNat-studentar. Dei flotte gjengane som kom innom i løpet av kvelden var så heldige å verte geleida av sine fadrar frå pøbb til pøbb(grufull, men fullt lovleg skrivemåte).

blogg-3-1 blogg-3-2

Med ei rekke interessante påfunn og studentar kledd i alt frå hestemasker, gjennom søppelsekkar til noko som såg ut som ingenting, og ein slåande livlig allsong på slutten, vart dette ei stemningsfyllt og energirik aftan, som enda i både strålande jubel og tips.

blogg-3-3

Underteikna fekk seint i går kveld beskjed om at førarfrøknene sit seg på neste tog til Rio, men vonar dette berre er spøk og fanteri då det naturligvis ikkje går tog til Rio. (He-He. Så vidt eg veit?…) Om så hadde hendt ville jo dette òg tydd på at dei ikkje ville fått med seg kveldens store evenement på Kvarteret, nemleg dei både heilsprø og elleville gutane i BMI! som skal rocke skuta klokka 18!

Evig applaus og bøying i støvet for Ingerid og Rania, dei to flottaste frøknene som sjølv i ein travel kvardag evner å lage rom for den nye studentgenerasjonen (og forhåpentlegvis framtidige Immaturusarar)!

Hugs and kisses
Anders

 

13. august 2014 – Fadderuka – Dag 2

blogg-2-1

400 muffins, sammen med et forventningsfullt styre, tok turen til Studentsenteret kl. 08.00 i går morges for å promotere og informere nye studenter om Norges flotteste studentteater.

Og gjett om vi fikk promotert og informert! Stakkars utvekslingsstudenter gikk forvirret fra standen vår med en flyers proppet full av informasjon om Immaturus, skrevet på norsk, og en følelse av tilfredshet etter å ha nytt en hjemmebakt muffin, helt gratis.

Så etter at vi hadde delt ut alle de norske flygeseddlene til utvekslingsstudentene, og Anders endelig hadde tatt ansvar for å skrive en oversettelse til de mange som ikke forstod norsk; ja da kom alle de norske studentene og ville vite mer om dette beryktede studentteateret som en eller annen tilfeldig slektning hadde vært medlem av, i en fjern fortid.

blogg-2-2

Klokken ble 13.30 og med hese stemmer og lavt blodsukker pakket vi sammen boden etter noe jeg vil definere som en vellykket innsats på studenttorget.

Vi tok turen innom UiBs velkomstseremoni.

blogg-2-3 blogg-2-4 blogg-2-5

Et par timer senere skulle det legges ned atter nye krefter i rekruttering, denne gangen på Kvarteret, i en mer festlig kontekst.

Så vi tok over Tivoli og Eldorado kl. 21.00 og Anders og Mira tappet øl til tørste fadderbarn.

blogg-2-6 blogg-2-7

Deretter var det Mikael og Stephanie som bemannet baren og sørget for at de nye studentene fikk en fin introduksjon til studentlivet i Bergen.

 

12. august 2014 – Muffinshelvete!

blogg-1-1

Butikk-kassen streiket da økonomiansvarlig skulle kjøpe inn det som trengtes for å lage 400 muffins!

blogg-1-2

Økonomiansvarlig Carine har siden kl. 13.00 i dag bakt muffins. Muffinshelvete kalte hun det. For min del var det et muffinsparadis da jeg så stabelen av ca 300 (!) muffins. 400 muffins er det blitt. Pluss minus et par jeg absolutt måtte smake på.

blogg-1-3blogg-1-4

Med god hjelp fra medlemsansvarlige Silje og produksjonsleder Mikael ble det til sammen 400 muffins alt i alt. Frosting ble det også, rosa, grønn og hvit frosting. Og Immaturuslogo, spiselige altså.

blogg-1-5